Zapraszamy absolwentów gimnazjów poszukujących praktyk w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz. Zainteresowanym udostępnimy kontakt z zakładami rzemieślniczymi szkolącymi pracowników młodocianych.
Członkami Cechu Rzemiosł Spożywczych są piekarze, cukiernicy i wędliniarze, mistrzowie rzemiosła prowadzący znane krakowskie zakłady.
Cech Rzemiosł Spożywczych pośredniczy w podpisywaniu umów o pracę w celu przygotowania zawodowego pomiędzy pracodawcą, mistrzem w rzemiośle a rodzicami lub opiekunami prawnymi.
Wszystkich dodatkowych informacji udzielamy telefonicznie 12 422 69 62
Cech Rzemiosl Spozywczych, dla swoich członków, pośredniczy w uzyskaniu refundacji wynagrodzeń i składek na ubezpieczenie społeczne pracowników młodocianych. Środki pochodzą z Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży Ochotniczych Hufców Pracy i przyznawane są w ramach pomocy de minimis.
Wszelkie dokumenty potrzebne do ubiegania się o refundacje – pomoc de minimis, dostępne są w biurze Cechu Rzemiosł Spożywczych.
Zrzeszeni w Cechu Rzemiosł Spożywczych rzemieślnicy szkolą w zawodach piekarz, cukiernik, wędliniarz.
Do podpisania umowy w siedzibie Cechu niezbędne są:
1. W przypadku podpisywania pierwszej umowy o pracę w celu przygotowania zawodowego pracownika młodocianego:
– świadectwo ukończenia szkoły podstawowej lub świadectwo ukończenia gimnazjum
2. W przypadku podpisywania kolejnej umowy o pracę (zmiana pracodawcy) w celu przygotowania zawodowego:
– ostatnie świadectwo szkolne
– świadectwo pracy od ostatniego pracodawcy
W obu przypadkach konieczna jest obecność rodzica z dowodem osobistym lub opiekuna prawnego z dowodem osobistym oraz dokumentem potwierdzającym opiekę.
Opłata za umowę podpisywaną w Cechu wynosi 30 zł, płatne gotówką w siedzibie.
Wszelkich informacji na temat warunków podpisywania umów udzielamy telefonicznie pod numerem 12 422 69 62