KULINARNY TURNIEJ HISTORYCZNY 2023
Zadaniem do wyboru jest przygotowanie pracy z zakresu:
a) produktów lokalnych, tradycyjnych i regionalnych;
b) kuchni staropolskiej lub światowej;
c) projektu szlaków kulinarnych;
d) projektu scenariuszy rekonstrukcji kulinarnych;
e) projektu wystawy o tematyce kulinarnej;
f) analizy tekstu źródłowego dotyczącego kulinariów.
Prace należy przesyłać do 12 czerwca 2023.
Wszystkie szczegóły znajdują się w regulaminie.
Kulinarny turniej historyczny skierowany do studentów studiów I i II stopnia, studiów stacjonarnych oraz niestacjonarnych.
Prace w pliku podpisanych wyłącznie tytułem pracy wskazanym w metryczce (załącznik nr 1) należy przesłać w formie elektronicznej na adres turniej@cech.pl do 12 czerwca 2023.
Organizator:
● Cech Rzemiosł Spożywczych w Krakowie
● Fundacja Promocji Wyrobów Rzemieślniczych
● Instytut Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Pedagogicznego im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Współorganizatorzy:
● Archiwum Narodowe w Krakowie
● Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
● Wydział Technologii Żywienia Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie